لیست کتب مرکز تحقیقات سوختگی و پزشکی بازساختی 

ردیف

توضیحات

تصویر 

1

سوختگی های غیر حرارتی  

آسیب الکتریکی، شیمیایی و سرمازدگی

مولفان: دکترمحمدرسول حرفتکار، دکتر ایرج باقی، دکتر محمدرضا مبین

تاریخ انتشار: 1392 

شمارگان: 3000 جلد  

آسیب ­های ناشی از عوامل محیطی از جمله سوختگی و سرمازدگی، از جمله چالش­ های عمده سیستم بهداشتی درمانی محسوب می ­شوند. آسیب ناشی از سوختگی شاید بیش از هر نوع ترومای دیگر، برای بیمار و خانواده وی اختلال جسمی، روانی و بار بهداشتی و اقتصادی به دنبال داشته باشد.

گرچه سوختگی حرارتی شایع­ترین نوع سوختگی است ولی برق گرفتگی نیز نسبتاً شایع است به ویژه آنکه در کشور ما ایران شیوع آن از سال 1380 تا به حال روند افزایشی داشته است. به طوری که از سال 1380 تا 6 ماه نخست سال 91 بیش از 7 هزار شهروند بر اثر برق گرفتگی جان خود را از دست داده اند. سالانه 10-5 درصد پذیرفته شدگان در بیمارستان های سوختگی کشور از نوع الکتریکی هستند که بسیار بیشتر از کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته می ­باشد.

به نظر می ­رسد که آثار و اهمیت آسیب­ های ناشی از سوختگی ­های الکتریکی­، شیمیایی و به ویژه سرمازدگی در میان فراگیران مشتاق پزشکی چندان روشن نشده و منابع فارسی جامعی که بتواند با رویکرد علمی وموشکافانه اطلاعات لازم را در رابطه با این نوع آسیب­ها در اختیار دانشجویان و فراگیران رشته پزشکی قرار دهد وجود نداشته است. گمان ما بر این است این که مجموعه مبتنی بر آخرین اطلاعات و دست­آورد­های علمی جهان پزشکی در رابطه با این نوع آسیب­ هاست، بتواند نیازهای فراگیران پزشکی علاقه­ مند را برآورده سازد.

 

 

2

 دستنامه سوختگی

نام پدیدآور: جفری ج.راث، ویلیا بی.هیوز؛ ترجمه دکتر رامیار فرزان، دکتر محمدرضا مبین

تاریخ انتشار: 1396 

شمارگان: 1000 جلد

سوختگی یکی از مشکلات جوامع انسانی، خصوصاٌ در جوامع توسعه نیافته یا کمتر توسعه یافته است. گاهی حتی چند دقیقه آموزش می­تواند جان انسان­ها را از سوختن و عوارض ناشی از آن رهایی بخشد. از آنجایی که حرارت، الکتریسیته و مواد شیمیایی جزء جدایی ناپذیر زندگی بشر شده اند، همچنان عده ای با این عارضه مواجهه شده و برای درمان و بازتوانی به کمک تیم پزشکی احتیاج خواهند داشت. بنابراین آموزش و اطلاع رسانی کافی به منظور کاهش عوارض، مرگ و میر و ناتوانی بیماران دچار سوختگی کمک خواهند کرد. این دستنامه که به همت آقایان دکتر محمدرضا مبین و دکتر رامیار فرزان تهیه شده است، تقریباٌ کلیه اطلاعات مورد نیاز را به طور مختصر و مفید در اختیار تیم پزشکی قرار می­دهد. 

  

 

 3

سوختگی و درمان

مولفان: زینب حق دوست، دکتر محمدرضا مبین

تاریخ انتشار: در دست چاپ 

شمارگان:

سوانح یکی از عمده ­ترین بیماری­های غیر واگیردار قرن حاضر هستند و در این میان سوختگی­، یکی از شایع­ترین و مخرب­ترین موارد حوادث و سوانح به شمار می­رود. سوختگی بعد از حوادث ترافیکی، سقوط و خشونت­های بین فردی به عنوان چهارمین عامل شایع آسیب­های جهان به شمار می ­رود. در 30 سال گذشته مرگ و میر پس از جراحت سوختگی به طور قابل توجهی کاهش یافته است به طوری که درصد میرایی در برخی از کشورهای توسعه یافته به بیش از 90 درصد سوختگی سطح بدن در کودکان رسیده است، اما در سالمندان سوختگی همچنان به صورت یک معضل باقی مانده است.

همچنین خوشبختانه نتایج بررسی­ها نشان داده که در طی 10 سال گذشته کاهش قابل ملاحظه ­ای در تعداد کل سوختگی ­ها خصوصاً در بین افراد زیر 45 سال رخ داده است که می­ تواند به دلایل مختلفی از جمله تغییرات فرهنگی، آموزش و وضع قوانین پیشگیرانه باشد. بنابراین آگاهی بخشی عمومی در قالب کتاب، مجلات و فیلم­های آموزشی بسیار می­ تواند در این حیطه تآثیرگذار باشد. از این رو، مجموعه حاضر که به همت سرکار خانم زینب حقدوست و جناب آقای دکتر محمدرضا مبین و با حمایت مرکز تحقیقات سوختگی و طب بازساختی بیمارستان ولایت رشت گردآوری شده است، حاوی اطلاعاتی خلاصه، مفید و کاربردی در خصوص اپیدمیولوژی، مراقبت و درمان، تغذیه، بازتوانی و مشکلات سلامت روان در بیماران سوختگی می­باشد.

 

 
 4

 مراقبت­های پرستاری

مولفان: دکتر فاطمه جعفرآقایی، مصطفی سودمند، دکتر محمدرضا مبین، مهرنوش خوش تراش

تاریخ انتشار: در دست چاپ 

شمارگان:

سوختگی تنها یک بیماری نیست بلکه آغاز درد و مصیبت برای فرد، خانواده و جامعه است. حوادث سوختگی در کشورهای در حال توسعه و ایران، همچنان یک مشکل شایع و اساسی است. بروز بیش از 500 هزار مورد سوختگی در سال با بستری 30 هزار نفر و فوت نزدیک به 3 هزار نفر از بیماران سوخته به طور سالانه در کشورمان، نشان از این واقعیت دارد. خوشبختانه امروزه به دلیل آگاهی بخشی، بروز و شیوع این نوع از آسیب در سراسر جهان خصوصاً در کشورهای توسعه یافته به شدت کاهش یافته است. این در حالی است که متاسفانه منابع و کتب درسی ما آموزش چندانی در این زمینه در اختیار مردم و دانش آموزان قرار نمی­دهند. بدون شک رعایت نکات مقدماتی و اولیه در برخورد با بیماران سوخته و رعایت اصول درمانی استاندارد و مناسب می‌تواند شدت و وسعت زخم و حادثه را کاهش دهد. این کتاب که با همت سرکار خانم دکتر فاطمه جعفرآقایی و آقای مصطفی سودمند و نظارت دکتر محمدرضا مبین تهیه و تالیف گردیده است، توانسته اصول اولیه و بسیاری از نکات ضروری جهت آگاهی و پرستاری در صدمات سوختگی را با علم روز و دانش مناسب فراهم آورد. مطالعه این کتاب ارزشمند را به همه کسانی که نگران سلامت خود و خانواده خود می‌باشند و یا در زمینه درمان و مراقبت از بیماران سوختگی نقش دارند، توصیه می‌کنیم.

 

5

داروشناسی برای پرستاران

مولفان: صمد کارخاه، محمدجواد غضنفری، فرزام شیخی سنندج، مهرنگار امیری، علی بزی، دکتر امیر امامی زیدی

تاریخ انتشار: 1400 

شمارگان: 500 نسخه

کتاب پیش رو مطابق با آخرین یافته های معتبر علمی دنیا تألیف شده است و درصدد ارائه اطلاعات جدید به پرستاران گرامی می-باشد. متأسفانه یکی از مسائلی که کمتر مورد توجه دانشجویان پرستاری و پرستاران قرار می گیرد، داروشناسی در پرستاری می باشــد. از آنجایی که در رشته پرستاری واحد کمی به داروشناسی اختصاص داده شده است، بسیاری از مسائل مربوط به محاسبات دارویی، ســرم ها، محلول ها و داروهای پرکاربرد فراموش خواهند شــد. این کتاب می تواند پرســتاران و دانشــجویان این رشته را در افزایش دانش و آگاهی نسبت به داروشناســی و ارائه مراقبت های دارویی با کیفیت یاری کند. کتاب حاضر می کوشد با بیانی ســاده اما دقیق و علمی، تازه ترین دســتاوردهای عرصه داروشناسی را به دانشجویان پرستاری و پرستاران فارسی زبان عرضه کند. بی گمان هر کار جدیدی خالی از اشتباه نیست و مؤلفان فروتنانه منتظر شنیدن پیشنهادها و انتقادهای ارزشمند بزرگوارانی هســتند که دل در گرو پیشرفت این مرز و بوم دارند و خرمن دانش خود را از خوشه چینان دریغ نمی نمایند.

 

 

آخرین بروز رسانی : 1402/05/15